Wat is een WZC?

Een woonzorgcentrum, frequent afgekort tot WZC, is een voorziening die instaat voor de opvang en verzorging van ouderen met een zorgbehoefte voor wie het moeilijk wordt om op eigen houtje thuis te wonen. Uitzonderingen voor zij die jonger zijn en behoorlijke zorgvereisten hebben zijn echter altijd mogelijk. 

Welke diensten voorzien we bij Orpea in onze Woonzorgcentra?

Onze WZC’s staan bekend om hun comfort, veelzijdigheid en kwalitatieve zorgdiensten. Al onze centra zijn erkend door de overheden en moeten dus voldoen aan een hele resem strenge voorwaarden. Wij worden regelmatig geïnspecteerd en houden de lat dan ook dagelijks bijzonder hoog. Zeer nauwkeurige aandacht voor hygiëne, een brede medische specialisatie, aparte programma’s voor elke bewoner, een keuken met hoge standaarden en een gevarieerd aanbod animatie en ondersteuning zorgen ervoor dat onze bewoners niets tekort komen. 

Onze centra en kamers zijn dan ook volledig aangepast aan alle mogelijke zorgbehoeftes. Daarnaast bestaat ons team uit gespecialiseerde assistenten, verplegers, dokters, animatoren en therapeuten. Hierdoor bieden wij een zeer breed scala aan behandelingen, therapieën en begeleiding, zowel op medisch-, als op sociaal-, mentaal- en huishoudelijk gebied.  

 24/24 en 7/7 zorg

Uiteraard staan wij altijd paraat om onze bewoners te helpen. “Altijd” mag je zeker letterlijk nemen. Wij houden 24 u op 24 en 7 dagen op 7 toezicht over onze bewoners en onze medewerkers staan altijd paraat om meteen in te grijpen waar nodig. 

Sociaal contact is minstens even belangrijk als medische zorg

Eenzaamheid komt jammer voor in alle generaties. Maar zeker voor ouderen is het moeilijk om een sociaal leven intact te houden. Daarom zetten onze centra zeer sterk in op sociale contacten tussen onze bewoners, hun familie en vrienden én onze medewerkers. Een uitgebreid aanbod evenementen, feesten, uitstappen en ontspannings- en ontmoetingsmomenten zorgen ervoor dat niemand zich ooit eenzaam hoeft te voelen. 

Je nodigt dan ook elkaar of familie uit in onze ontmoetingsruimtes, tuin, bar, restaurants of op jouw kamer. Geen enkel probleem. 

Vragen? Aarzel niet ons te contacteren

Een overzicht van onze WZC? Dat vind je hier. Vragen over beschikbaarheden, prijzen of over onze zorgdiensten? Stel ze gerust via het formulier hieronder. Wij staan je graag verder te woord. Ook rondleidingen en proefverblijven zijn mogelijk in onze centra.

Interesse in een leven zonder zorgen met alle zorg bij de hand?