Van je eigen huis naar een woonzorgcentrum verhuizen

Het is een grote stap om te beslissen je thuis te verlaten voor een woonzorgcentrum. Velen zien op tegen de verhuis en de administratieve rompslomp. Toch wegen de voordelen absoluut op tegen de nadelen. Bovendien valt de papierwinkel best mee! 

Laat ons je helpen bij de administratie en verhuis

Je thuis verkopen klinkt lastig, maar al bij al valt het werk die daarbij komt kijken wel mee. Zeker wanneer je een beroep doet op Orpea. Wij helpen je graag bij de administratieve papierwinkel en de effectieve verhuis. Bovendien zijn de kamers in onze woonzorgcentra al grotendeels bemeubeld, dus je hoeft enkel maar je persoonlijke touch te geven en niet te sleuren met bedden en kasten. 

Wij zorgen er voor dat jij je nergens nog druk om hoeft te maken. Huishoudelijk hoef je niets meer te doen en ook medische zorg staat voor je klaar, wanneer je die ook wenst. 

Wanneer is het moment om te verhuizen naar een WZC? 

Een woonzorgcentrum is in principe enkel weggelegd voor zorgbehoevende 65-plussers, maar uitzonderingen zijn steeds mogelijk. De redenen waarom onze bewoners bij ons introkken lopen echter sterk uiteen. Vaak horen we dat het onhoudbaar werd om alleen het huishouden te runnen of om voor zichzelf te zorgen. Andere redenen zijn eenzaamheid, een steeds groter wordende zorgbehoefte of revalidatie na een zware medische ingreep. 

 

Zeker niet alle bewoners verblijven permanent in onze woonzorgcentra. Velen kiezen ervoor te revalideren, maar later terug huiswaarts te keren. Andere laten hun mantelzorger even verpozen, terwijl ze zelf bij ons even van een vakantie genieten. Tot slot zijn er ook bewoners die de hete zomers of koude winters bij ons komen overbruggen in alle rust en luxe.  

Interesse in een leven zonder zorgen met alle zorg bij de hand?