Woonzorgcentrum in hart Houthalen-Helchteren

Een dorp in een dorp

Centraal gelegen in het dorp van Houthalen-Helchteren bevindt zich het nieuwe woonzorgcentrum Het Dorp.

Contactgegevens

Adres: t Dorp 80 - 3530 HELCHTEREN
Tel.: +32 11 60 98 00
E-MAIL hetdorp@orpea.net

Wat vind je bij Het Dorp?

Het Dorp is voor iedereen die hulp kan gebruiken

Groene omgeving

Hou je van het groen? Nestel je in de schaduw onder een boom of in de zon in de tuin. Aan jou de keuze. Of verken een van de zes omliggende natuurdomeinen.

Eigen infokrant

Niets boven een goede babbel om op de hoogte te blijven van al het reilen en zeilen in de residentie, maar het is even aangenaam alles nog eens na te lezen in de eigen infokrant van Het Dorp.

Dagelijks gevarieerde animatie

Iedere dag biedt ons animatieteam individuele of groepsanimaties aan. Bewoners kiezen zelf of ze naar het kapsalon, de snoezelruimte, het zwembad of polyvalente ruimtes trekken.

Mogelijke andere diensten bij onze centra zijn o.a.*

enthousiaste klusjesdienst

administratieve ondersteuning

fietsenstalling met laadpunten

oproepsysteem en hulp

bibliotheek

Waarom kiezen voor Het Dorp?

Dankzij de ligging pal in het centrum van de gemeente is Het Dorp de ideale uitvalsbasis om te gaan winkelen, een terrasje te doen of familie en vrienden uit te nodigen. Daarnaast bieden wij ook assistentiewoningen aan, voor zij die graag alle zorg dichtbij hebben, maar wel zelfstandig wonen.

Meer over onze assistentiewoningen

De troeven van Het Dorp

'Alle medewerkers zijn hier even behulpzaam. Je merkt dat ze maar één doel voor ogen hebben en dat is ons goed verzorgen. Iedereen is hier even belangrijk', weet bewoonster Marguerita. Een compliment als mooiste troef, samen met deze:

  • beschermde afdeling voor bewoners met dementie
  • lichtrijke, aangename leefruimtes
  • zeer kwaliteitsvolle hotelservice
  • verfijnde gastronomische keuken
  • mogelijkheid tot proefverblijf
  • dagelijks gevarieerde animatie

Gelukkig samenleven

Medewerkster Mihaela en bij uitbreiding het hele team, vinden het belangrijk dat alle mensen in het woonzorgcentrum zich thuis voelen en er kunnen wonen in alle comfort. 'Ik wil dat ze kunnen thuiskomen in een mooi gebouw met ruime kamers zoals Het Dorp, maar vooral ook dat ze gelukkig kunnen samenleven met andere bewoners en goed omkaderd worden door het personeel'. Met zulke toegewijde zorgassistentes kun je met een gerust hart een van de 66 woongelegenheden voor senioren kiezen in het Dorp. Alle kamers zijn uitgerust met een badkamer met inloopdouche, een hoog-laag bed, een oproepsysteem, een telefoon-, tv- en internetaansluiting. Zelf leg je de laatste hand aan de inrichting met kleine meubels en decoratieve toetsen.

Interesse en meer informatie nodig?

Contacteer ons

Informatie of rondleiding aanvragen bij Orpea