Woonzorgcentrum op oude brouwerijsite

Altijd leven in de brouwerij

Residentie De Bottelarij ligt in het charmante dorpscentrum van Kortemark. Het woonzorgcentrum bevindt zich op de site van de vroegere brouwerij Louwaege, waarvan de monumentale schoorsteen nog getuige is..

Contactgegevens

Adres: Brouwersplein 1 - 8610 KORTEMARK
Tel.: +32 51 47 04 00
E-MAIL debottelarij@orpea.net

Wat vind je bij De Bottelarij?

De Bottelarij is voor iedereen die hulp kan gebruiken

Familie altijd welkom

Familie en vrienden ontvangen kan op de kamer, maar ook de gezellige leefruimtes en de toegankelijke brasserie zijn ideaal om mensen te verwelkomen.

Aangepaste verse maaltijden

Residentie De Bottelarij heeft een eigen brasserie waar de chef-kok de met zorg bereide gerechten serveert. Lekkerbekken die een koffie met gebak of een ijsje lusten, kunnen hier ook terecht.

Sport kijken of een film

Op je kamer met familie, of samen met de andere bewonders in de polyvalente zaal kun je naar sportwedstrijden kijken of een film meepikken.

Mogelijke andere diensten bij onze centra zijn o.a.*

enthousiaste klusjesdienst

administratieve ondersteuning

fietsenstalling met laadpunten

oproepsysteem en hulp

bibliotheek

Waarom kiezen voor De Bottelarij?

Zoals bewoner Gerard het zegt: 'Ik word goed verzorgd door het zorgteam en ze maken tijd voor mij. En ik ben heel blij dat ik hier veel gezelschap heb. Een praatje maken is mijn lang leven, zowel met de bewoners als met de bezoekers.'  

Bovendien bieden wij ook assistentiewoningen aan voor mensen die minder zorgbehoevend zijn en zelfstandiger willen wonen. Meer daarover via onderstaande link.

Meer over onze assistentiewoningen

De troeven van De Bottelarij

Ervaren directeur Els Defauw omringde zich met een professioneel zorgteam dat altijd voldoende tijd neemt voor je verhaal en je vragen en in samenspraak met jou en je familie een zorgpakket op maat samenstelt.

  • beschermde eenheid voor bewoners met dementie
  • vlakbij de bibliotheek en culturele dienst van Kortemark
  • levendige buurt
  • ruime en luchtige kamers
  • verfijnde keukens
  • uitstappen in de buurt

De liefde van de bewoners gaat door de maag

De Bottelarij telt 31 gevarieerde woongelegenheden voor zorgbehoevenden. Die zijn uitgerust met alle nodige basismeubilair (hoog-laagbed, nachtkastje, tafeltje ...) en bewoners kunnen de laatste hand leggen aan het interieur door zelf kleine meubels en decoratieve elementen te kiezen. Verder is het hier gelukzalig genieten, zoals Gerard dat doet: 'Het eten is hier fantastisch. Hoewel de keuken alle dieetvoorschriften volgt, moet ik opletten dat ik hier zelfs geen kilootjes bijkom.'

Interesse en meer informatie nodig?

Contacteer ons

Informatie of rondleiding aanvragen bij Orpea